Spletno oglaševanje Google (SEM)

Spletno oglaševanje v iskalnikih (SEM - Search Engine Marketing) predstavlja enega izmed najučinkovitejših in najcenejših načinov spletne promocije. S pomočjo sponzoriranih povezav na izbrane ključne besede v iskalniku Google lahko namreč precej povečate obiskanost svojih spletnih strani in posledično pospešite prodajo izdelkov in storitev. Strošek oglaševanja namreč ni vezan na same prikaze oglasov, temveč na dejanske klike na oglas.

Google oglaševanje vam v nasprotju z optimizacijo spletnih strani, ki je dolgoročen proces, že na kratek rok omogoča prisotnost med prvimi sponzoriranimi zadetki v iskalniku Google.

Oglaševanje preko Google Adwords

Oglaševanje na iskalniku Google se izvaja preko sistema Google AdWords, ki ima številne prednosti v primerjavi z ostalimi spletnimi oglaševalskimi programi:

  • Ciljno usmerjeno oglaševanje - z Google AdWords lahko vaše oglase z skrbno izbranimi ključnimi besedami prikazujete zelo ozko usmerjeni ciljni skupini (glede na jezik oz. geografsko lokacijo).
  • Stalni nadzor nad oglaševanjem - svoje oglase preko Google Adwords lahko stalno spremljate in spreminjate glede na učinek in tako optimizirate svojo oglaševalsko kampanjo. Prav tako lahko stalno prilagajate svoj oglaševalski proračun.
  • Merljivi rezultati - v primerjavi z ostalimi oglaševalskimi programi za vsak vložen evro točno veste, kako je bil porabljen. Google Adwords deluje ne principu dražbe, dejansko plačate na klik, cena pa je odvisna predvsem od popularnosti in konkurence pri izbranih ključnih besedah.

Priprava oglaševalske kampanje v sistemu Google Adwords običajno poteka po sledečih fazah:

1. faza: analiza trenutnega stanja

V fazi analize na podlagi predloga ključnih besed pregledamo vsebino obstoječega spletnega mesta, trenutna mesta v iskalnikih ter konkurenčno dejavnost in pripravimo končni predlog koncepta oglaševalske kampanje.

2. faza: priprava Google oglaševalske kampanje

Priprava oglaševalske kampanje vključuje aktivacijo računa na Google Adwords, določitev ključnih besed, definiranje pristajalnih strani ter pripravo oglasov.

3. faza: mesečno spremljanje poteka Google AdWords oglaševanja

Mesečno vodenje oglaševalske kampanje vključuje spremljanje in skrb za učinkovito porabo sredstev in optimizacijo kampanje z izločitvijo manj učinkovitih oz. neučinkovitih oglasov. Na mesečnem nivoju pripravimo poročilo o rezultatih oglaševanja.

Spletno Google oglaševanje

Če želite biti med množico spletnih strani bolj izpostavljeni nas kontaktirajte.

Kontakt

POLET spletni inženiring d.o.o.
Pod Hruševco 48b, 1360 Vrhnika
Tel.: 01 620 98 09
E-mail: info@polet-si.com

POVPRAŠEVANJE

Lastne blagovne znamke

Počitnice, paketi, last minute, darilni boni

Dnevne sobe, pisarniško pohištvo, vrtno pohištvo

Storitve

- Izdelava spletnih strani
- Optimizacija spletnih strani
- Spletno oglaševanje Google
- Načrtovanje spletnih procesov