Optimizacija spletnih strani (SEO)

Optimizacija spletnih strani (SEO - Search Engine Optimization) gotovo spada med najpomembnejše dejavnike pri promociji vaše spletne strani, saj je visoka pozicija v iskalnikih ključna za dobro obiskanost in profitabilnost vaše spletne predstavitve.

Glavni namen optimizacije spletnih strani je izboljšanje pozicij na iskalnikih (pri izpisu organskih zadetkov) za vaše najbolj pomembne ključne besede. Optimizacija je sestavljena iz dveh delov:

  • on-site optimizacija - vključuje dela, ki jih urejamo na sami strani (npr. prijazni url naslovi, ustrezni naslovi strani, ...)
  • off-site optimizacija - vključuje dela, ki se izvajajo izven spletne strani (vpise v imenike, zapisi na blogih, ...)

Zakaj je optimizacija spletnih strani pomembna?

  • okoli 90 % uporabnikov prihaja na spletne strani iz spletnih iskalnikov (Google, Najdi.si, ...),
  • okoli 80% uporabnikov si ogleda le prvo stran z rezultati iskanja (torej le prvih 10 zadetkov).

Če se vaša spletna stran ne bo pojavljala med prvimi tremi stranmi zadetkov za iskano ključno besedo to pomeni, da bodo na spletno stran prišlo zelo malo obiskovalcev.

V nasprotju z marsikaterimi obljubami (npr. v enem tednu do prvega mesta v Googlu) je optimizacija spletne strani v osnovi dolgotrajen proces, katerega rezultati so vidni šele na dolgi rok. 

Optimizacija spletnih strani poteka po sledečih fazah:

1. faza: analiza obstoječega stanja

V fazi analize na podlagi zastavljenih ciljev in predlaganih ključnih besed pregledamo vsebino obstoječega spletnega mesta, identificiramo trenutna mesta v iskalnikih, preverimo dejansko primernost predlaganih ključnih besed glede na pogostost iskanja in konkurenčno dejavnost ter pripravimo končni nabor ključnih besed in predlog za optimizacijo spletne strani.

2. faza: izvedba on-site in off-site optimizacije

Sama izvedba vključuje dela, ki so povezana s samo spletno stranjo - on-site optimizacijo (ureditev prijaznih url naslovov, meta oznak, internih povezav, glavnega naslova strani in podnaslovov, pravilno strukturiranje vsebin itd.). Sledijo dela, ki so povezana z gradnjo povezav do spletne strani - off-site optimizacijo (vpis v iskalnike in imenike, zapisi na blogih in forumih, sodelovanje na družbenih omrežjih itd.).

3. faza: merjenje uspešnosti

Analizo rezultatov uvrstitve v iskalnikih za izbrane ključne besede spremljamo na mesečnem nivoju, ko primerjamo dejansko stanje glede na zastavljene cilje. V primeru optimalno zasnovane on-site optimizacije potem po potrebi izvajamo še dodatna dela povezana z off-site optimizacijo.

Optimizacija spletnih strani

Če želite biti v iskalnikih pred konkurenco in tako generirati več obiskov nas kontaktirajte.

Kontakt

POLET spletni inženiring d.o.o.
Pod Hruševco 48b, 1360 Vrhnika
Tel.: 01 620 98 09
E-mail: info@polet-si.com

POVPRAŠEVANJE

Lastne blagovne znamke

Počitnice, paketi, last minute, darilni boni

Dnevne sobe, pisarniško pohištvo, vrtno pohištvo

Storitve

- Izdelava spletnih strani
- Optimizacija spletnih strani
- Spletno oglaševanje Google
- Načrtovanje spletnih procesov